دومين نشست اتاق فكر مركز هماهنگيهاي فرهنگي ACD
اکتبر 19, 2021
Share
زمان جلسه: روز یکشنبه مورخ 28/6/1400
حاضرين جلسه: آقايان: زینلی، شجاع خانی، خالقیراد، مسرور، دکتر ابید (دبیر شورای راهبردی معاونت بین الملل سازمان بسیج)، خانی، عبدالله پور، خلخالی و حصارکی
آقای زینلی: گزارش مبسوطی درخصوص تحویل مرکز مذکور به سازمان بعد از مرحوم عیسی رضازاده مسئول سابق مرکز و فعالیت های انجام شده را ارائه نمود و بیان نمود با توجه به اینکه کلیه فعالیتها و مأموریتها در جایگاه اصلی و قانونی خود انجام گیرد از اینرو اداره مرکز مربوط به ACD نیز که یکی از فعالیتهای بینالمللی در حوزه فرهنگ تلقی میشود به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی واگذار گردید.
در ادامه ایشان مجدداً گزارش مختصری از تاریخچه ACD و تأسیس مرکز در ایران به عنوان پشتیبان و مسئول پیگیری پروژه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران به ACD با عنوان «همکاریهای فرهنگی»، وضعیت حقوقی مرکز یاد شده را تشریح نمود و اظهار داشت جایگاه ACD در آسیا و فراگیری گستره آن نسبت به سایر سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای، ایجاب مینماید که نهاد یا دستگاه یا سازمان پشتیبان در کشور که مسئولیت پیگیری و نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این مجمع آسیایی را دارد، در شأن و جایگاه مناسبتری نسبت به آنچه که اکنون قرار دارد مورد توجه قرار گیرد. بنابراین جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات پیشنهادی خود به صورت داوطلبانه در قالب پروژه همکاریهای فنی فرهنگی با ۱۶ محور اصلی فعالیت خود را آغاز نمود و درخصوص ایجاد مرکز در چارچوب تشکیلات سازمان مکاتباتی با سازمان امور استخدامی کشور انجام شده است که در دست پیگیری است.
آقای شجاع خانی: پس از انتقال مرکز به سازمان از اواسط بهمن ماه سال 1399 فعالیت خود را شروع کردیم و در ابتدا برنامه مرکز را در راستای این 16 محور و در قالب برنامه 5 ساله تدوین و بودجه پیشبینی شده است و منتظر تصویب نهایی هستیم.
در ادامه ایشان بیان نمودند راجع به پروژههای پیشنهادی 16 گانه، یکی اجرایی شده و در قالب دو زبان فارسی و انگلیسی در سایت مرکز طراحی گردیده است و با توجه به این که فعلاً از اخبار گذشته استفاده شده البته موارد مطروحه در جلسه قبلی اتاق فکر در سایت مذکور بارگذاری شده است.
سپس بیان نمودند پس از مکاتبات مکرر با سفارت هند در ایران، جلسهای با مسئول بخش فرهنگی سفارت هند
(آقای راویندر سینگ) برگزار شد و مستندات و مصوبات مرکز و این که مقرر شد کشور هند به عنوان عضو همکار تعیین شده به ایشان ابلاغ گردید و مقرر شد که ایشان پس از صحبت با سفیر ، نماینده تامالاختیاری جهت هرگونه همکاریهای لازم به این مرکز معرفی نمایند.
آقای مسرور: در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی مجدد مرکز اعلام نمودند هیأت اندیشهورز مرکز مقاومت بسیج سازمان حدود 100 نفر کارشناس در این حوزه آماده به کار هستند و فقط میبایست هماهنگی ها لازم از جمله تقسیم کار و زمانبندی و اولویت بندی های فعالیت های مرکز اعلام گردد تا اقدامات لازم صورت پذیرد.
در ادامه ایشان اظهار نمود با عنایت به اینکه سازمان گفتگوی کشورهای آسیایی باهدف ایجاد همگرایی ملل این قاره تشکیل شده و از آنجایی که نیل به این هدف صرفا از طریق ملت سازی وایجاد هویت واحد از راه رواج ارزشها و هنجارهای مشترک بین اعضاءممکن می باشدبدینوسیله انجام اقدامات ذیل درحوزه فرهنگی این سازمان پیشنهاد می گردد:
ـ در مرحله نخست می بایست جملۀ “ایجاد هویت مشترک برای کشورهای عضو” به عنوان هدف اصلی سازمان در اساسنامه درج گردد.
ـ در مرحله دوم با انجام کارهای مطالعاتی، شخصیتهای تاریخی واسطوره ای کشورهای عضومورد بررسی قرارگرفته و ابعاد مختلف رفتاری شخصیتهای خیر و شر این کشوره ها تبیین گردد.
ـ در مرحله سوم باید شخصیت سازی براساس مشترکات فرهنگیِ ملتهای منطقه در دستور کارقرار گیرد.
ـ می بایست با استفاده از داستانهای تهیه شده نسبت به تولید فیلم، انیمیشن و … اقدام گردد.
ـ محصولات تولیدی به تمامی زبانهای رایج در کشورهای عضو ترجمه و در اختیار عموم قرارگیرد.
آقای خانی: ایشان نیز در این زمینه پیشنهادهایی را مطرح نمودند:
1ـ برپایی جشنواره و نمایشگاههای فرهنگی.
2ـ انتشار فصلنامه آسیایی با گروههای اساتید در چندین شماره مردم شناسی حوزه 34 عضو.
در ادامه بیان نمود بنده میتوانم شبکهای از مردمشناسی کشور چین به عنوان کشور عضو ACD طراحی و آماده نمایم و یک سری افرادی از شخصیتهای هنری که در چین فعالیت دارند را شناسایی و معرفی نمایم از جمله در حوزه سینما و فیلم که کارگردانان مطرح ایرانی نیز در سطح آسیا شناخته شده و آماده همکاری هستند.
آقای عبدالله پور: این مرکز یک مرکز فرادولتی و فراکشور است و این سازمان یکی از این مخاطبین آن میباشد و یک مرکز همکاریهای فرهنگی است. لذا پیشنهاد میشود گفتگوها با سفرا انجام گیرد و پیشنویس مکاتبات را در گذشته انجام دادهام. و میتوان از آن استفاده نمود و تشکیل این مرکز را مجدداً به تمامی سفرا شناساند.
آقای خالقی راد: در ابتدا مطالبی را دو بخش به شرح زیر بیان نمودند:
بخش اول:
1ـ تجربه خوبی است که سازمان غیردولتی در حوزه فرهنگی در خارج از کشور فعالیت مینماید.
2ـ فعالیتهای این مرکز در خارج از کشور که با اهداف سازمان متبوع هماهنگی دارد.
3ـ نمایندگیهای فرهنگی بدوجه دارند و میتوانیم از بودجه آنها استفاده نماییم و با برنامههای مرتبط با این مرکز در سال بعد پیشبینی کنیم.
4ـ با همکاریهای سفارتخانهها برنامههای مشترک برگزار شود.
5ـ همانند پروژه آسیایی در کشور قطر که در حوزههای فرهنگ، موسیقی سنتی، صنایع دستی، غذا، و… در ایران برگزار نماییم و پیش بینی این نوع برنامهها را میتوان با سفارتخانهها هماهنگ نماییم.
6ـ پیشبینی برنامه در سال آینده در زمینههای کودک.
7ـ کمکهای مالی از مراجع مربوطه در حوزه ACD.
بخش دوم ـ پیشنهادها:
1ـ پیشنهاد می شود موضوع مجمع و همچنین مرکز هماهنگی ها به صورت مفصل به همراه اهداف و برنامه های تدوین شده به اطلاع نمایندگیهای فرهنگی رسانده شود و در خصوص اقداماتی که می توان بصورت مشترک با نمایندگیهای فرهنگی انجام داد نظر خواهی شود.
2ـ موضوع همچنین به ادارات کل آسیا و برخی ادارات و مراکز مرتبطه در سازمان همچون مرکز ترجمه و نشر و انتشارات الهدی منعکس و درخصوص نحوه تعامل و همکاری مشترک رایزنی شود.
3ـ درخصوص تامین بودجه ریالی و محل استقرار مرکز در سازمان فرهنگ با مدیران ارشد سازمان رایزنی و مکاتبه شود.
4ـ درخصوص اجرای برنامه مشترک با همکاری برخی کشورهای عضو این مجمع در تهران با سفارتخانه های عضو رایزنی شود. برای شروع می توان نمایشگاهای از آثار هنری مشترک با همکاری شهرداری و وزارت ارشاد برگزار نمود.
آقای زینلی: در پایان جلسه ایشان اظهار نمودند این جلسه بیشتر جلسه آشنایی و معرفی این مرکز و اهداف آن بود و انشاءالله این همکاری را ادامه خواهیم داد و جلسات مستمر کارشناسی و تبادلنظر را با بازههای زمانی حدوداً یک ماهه برگزار مینماییم.
و زمان جلسه بعد نیز روز چهارشنبه مورخ 28/7/1400 تعیین میگردد.